هاروکی موراکامی ۷۰ ساله و جادوی نویسندگی

هفتاد ساله شدن داستان نویس معروف ژاپن، هاروکی موراکامی، بهانه ای فراهم کرده است تا مروری داشته باشیم بر  گوشه ای از شگردهای نویسندگی این انسان خارق العاده…  نویسنده ای که در حین نوشتن یک رمان با نظمی آهنین هر شب ساعت ۹ می خوابد و ۴ صبح برمی خیزد تا برای حداقل ۵ ساعت بنویسد و عصرها ۱۵ کیلومتر بدود و …

۱- مهمترین کار خواندن است

بله به نظر نصیحت خیلی معمولی است ولی به نظر من اولین و مهمترین کار اگر می خواهید نویسنده شوید این است که مدام کتاب بخوانید. مهم هم نیست چه نوع قصه و یا سبکی باشد. هر چه به دست تان می رسد بخوانید، از بهترین رمان ها تا معمولی ترین قصه ها و حتی قصه های بنجل و بد… مهم این است که هر چقدر امکان دارد با طرح های داستانی و نحوه گفتگو و انواع شخصیت درون قصه ها آشنا شوید.

۲- ایجاد جادوی نویسندگی از ترکیب هر آنچه که دارید

وقتی قصه ای را می نویسید به فکر پیدا کردن اشیا عجیب و مهم یا اتفاقات نادر یا شخصیت های جالب نباشید. شما خوب است از هر چه که در انبار زندگی و خاطره و تجربه خود دارید استفاده کنید. نحوه به هم بافتن وسایل انبار زندگی تان است که ایجاد کننده جادو است.

۳- کلنجار رفتن با نحوه مرسومِ نوشتن 

برای یک نویسنده دستکاری، تغییر و کلنجار رفتن با شیوه های مرسوم نوشتن، یک حق است. نویسنده خوب در رویارویی با زبانی که برای نوشتن استفاده می کند بهتر است روح بازیگوش و ریسک پذیری داشته باشد. اگر نوشتن مرسوم و معمول را دیواری قطور و سنگی فرض کنید ریسک کردن با کلمات و جملات مثل یک تخم مرغ شکننده است در رویارویی با دیوار سنگی…

۴ – تمرکز بر روی یک کار اصلی

همه نویسندگان به یک اندازه استعداد ندارند یا برای بعضی ها شاید ایجاد ایده و شروع به نوشتن، غیرقابل پیش بینی باشد. برای همین وقتی مشغول نوشتن یک قصه هستید همه تمرکزتان را بر روی آن بگذارید. برای من نوشتن مقاله یا یک تحقیق یا هر کار دیگری در حین نوشتن قصه، مصادف است با کاهش انرژی و تخیل …

۵- سخت کوشی و تدوام

اگر قدرت تمرکز بر روی یک ایده را دارید و مثلاً روزی چند ساعت می نویسید بهتر است مطمئن باشید که بعد از یک هفته، دست از نوشتن نمی کشید.

۶- کشاندن خواننده به سفر در درون قصه

نوشته تان بهتر است خواننده را در مسیری از ماجرا و زندگی شخصیت قصه اش قرار دهد که تمایل داشته باشد آن را تا آخر بپیماید. قصه تان باید مثل یک وسیله سفر باشد که خواننده در آن بنشیند و به مقصد مورد نظرتان برود

۷-  تردید نداشته باشد که نویسنده اید 

مهمترین چیز اعتماد به نفس است. در مورد نویسنده بودن خود تردید به خرج ندهید. می توانید قصه خوبی را به پایان برسانید، شک نکنید. مثل یک بوکسور رفتار کنید که وقتی وارد رینگ می شود پذیرفته است که قرار است جانانه تا آخر بجنگد.

در پایان اینکه: باید بپذیرید که زندگی عادلانه نیست. اما در هر موقعیت ناعادلانه و نابرابر، می شود دنبال نوعی از عدالت نیز گشت.

WHAT’S NEEDED IS MAGIC: WRITING ADVICE FROM HARUKI MURAKAMI

قصه کوتاهی از هاروکی موراکامی

 

More from ماهان طباطبایی
می خواهم وارد بازاریابیِ شبکه ای شوم
سلام سوالی دارم که اگر درموردش اطلاعاتی دارید، ممنون میشم راهنمایی کنید. من چند...
Read More