سفینه کپلر و مشاهده ده میلیارد سیاره مشابه زمین

تلسکوپ فضایی « کپلر» در سال 2013 بعد از به  پایان رسیدن ماموریتش دوباره احیا شد و درحال حاضر دور خورشید می گردد. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از این سفینه، ستاره شناسان پی بردند که فقط در کهکشان راه شیری، حدود 10 میلیارد سیاره مشابه زمین وجود دارد.

nasa-keplerspacetelescope-artistconcept-20141027

تخمین زده شده است که کهکشان راه شیری 200 میلیارد ستاره را در خود جای داده است. وقتی که  تلسکوپ کپلر در فضا نصب شده بر اساس امکانات مشاهده و دوربینی که در اختیار دارد، دانشمندان محوطه کوچکی از کهکشان ما را که حاوی 150 هزار ستاره است دستچین کرده اند تا با دقت بیشتری مورد مشاهده قرار بگیرد.

تلسکوپ کپلر در طول سال های گذشته هر نیم ساعت از 150 هزار ستاره که در محوطه دیدرسش قرار دارد عکس گرفته است. ماموریت اصلی سفر فضایی تلسکوپ کپلر در این جمله خلاصه می شد که : « می خواستیم بدانیم وقتی به آسمان چشم می دوزیم چند درصد ستاره ها شانس داشتن سیاره های نزدیک به وضعیت زمین را دارند؟»

NASA Discovers TWO NEW Planetary Systems. Most Earth Like

آخرین جمعبندی ها نشان می دهد که یک پنجم ستاره های موجود در کهکشان راه شیری، قد و قواره و مشخصات نزدیک به خورشیدِ منظومه شمسی ما را دارا هستند. با یک حساب سرانگشتی رقمی بالاتر از 10 میلیارد ستاره شبیه خورشید در کهکشان ما وجود دارند که ممکن است سیاره های مشابه زمین داشته باشند.

بنا به گفته دانشمندان مسئول این پروژه، امید اصلی برای تلسکوپ کپلر، محدود به این بود که از راه دور، یک حدس دقیقتر در باره مقدار ساکنین یک محله از شهر زده شود و در ماموریت بعدی، بر اساس اطلاعات فراهم شده، امکان رفتن به هر خانه و در زدن و تهیه آمار دقیقتر فراهم گردد.

 

https://www.nasa.gov/feature/ames/kepler/mission-manager-update-kepler-recovered-and-returned-to-the-k2-mission

https://www.nasa.gov/keplerbriefing0723

More from ترجمه‌ی محمد رادفر
رابطه افسردگی با شرم
بر طبق تعریفی که از نظر علمی برای افسردگی پذیرفته‌شده است، پدیده‌های...
Read More