هیپنوتیسم بر اساس یکی از معتبرترین مراجع روانشناسی، همکاری مشترک و مختارانه یک نفر با پیشنهادات و تلقینهای یک هیپنوتیست است.
اما یکی از وسیع ترین شایعات در باره هیپنوتیسم که در فرهنگ عامه و دنیای قصه و فیلم وجود دارد این است که افراد به طور ناخواسته اسیر قدرت افرادی می شوند که توانایی هیپنوتیسم دارند.
در علم پزشکی ثابت شده است که تکنیک هیپنوتیسم در بسیاری موارد قادر به کمک و ترمیم مشکلات روحی و جسمی افراد نظیر کنترل و کاهش دردهای مزمن تا تقلیل مشکلات ناشی از فراموشی تا کم شدن تشویش می باشد.
افراد هیپنوتیسم شده به نظر در وضعیتی غیرقابل کنترل و خواب و رویا هستند در صورتی که به گفته روانشناسان از بالاترین هشیاری و دقت برخوردارند.
یک هیپنوتیست که به درستی تعلیم دیده است می تواند از طریق ایجاد تصاویر و توصیفات مشخص، ضمن تکرار کلمات مشخص، افراد را در موقعیت مورد تلقین قرار گرفتن، قرار دهد.
بعضی افراد هیپنوتیست شده، احساس جدا شدن از وضعیت هشیار همیشگی را تجربه می کنند. به بعضی دیگر احساس شدید آرامش دست می دهد.
بعضی از افراد حس می کنند که اعمال شان بیرون از خودآگاه معمول شان اتفاق می افتد. بعضی ها هیچ تغییر مشخصی حس نمی کنند و قادر هستند با فردی که آنها را هیپنوتیسم کرده گفتگو را پی بگیرند.
محققین نشان داده اند که فرد هیپنوتیست شده می تواند در وضعیتی قرار بگیرد که مثلاً روی بازویش را حس نکند. در یکی از آزمایشها، دست فرد هیپنوتیسم شده را درون ظرف پر از یخ قرار دادند و طبیعتاً بعد از چند ثانیه می بایست به سرمای زیاد واکنش نشان می داد ولی این اتفاق صورت نگرفت و حتی برای چند دقیقه دستش درون ظرف یخ ماند و احساس درد یا سرمازدگی مشاهده نشد.
بسیاری از افراد فکر می کنند که از پس هیپنوتیست ها برمی آیند ولی آمار نشان داده است که اغلب آدمها می توانند هیپنوتیسم شوند.
آمار نشان داده است که:
What Is Hypnosis?
Image source
Interactive Touch Books
lities