ترامپ: امریکا نباید حمال دنیا باشه

ما ایرانی ها همه عمر از بدی امریکا شنیدیم. اجازه بدید از یک نگاه دیگه ببینیمش. ترامپ می دونه داره چیکار میکنه و تصمیم سختی رو هم گرفته چون فهمیده امریکا داره هزینه دنیا رو میده. عملا شده حمال دنیا.

۱- ترامپ بخش زیادی از کمکهای بهداشتی و مالی امریکا به کشورهای فقیر جهان و سازمان ملل رو قطع کرد.

تمامی صدها و هزاران شرکت خدماتی و تولیدی ( از راه سازی تا تصفیه و رساندن آب وبرق) تا موسسات عام المنفعه در افریقا و اسیا که بودجه امریکایی می گرفتند سر و صداشون در آمده که با قطع کمکهای امریکا عملا هر روز هزاران کودک دارند می میرند. انواع مراکز مبارزه با بیماری های خطرناک واگیر و ایدز کلینیک های شان بسته شده و داد و فغان که چرا آمریکا هزینه های شان را قطع کرده است؟

ولی همین گروه های ذینفع و معمولا خیرخواهان همراه با رسانه های چپ در همه دنیا و در تمامی حداقل ۵۰ سال گذشته یکبار از امریکا تشکر نکردند که داری جلوی مرگ و فقر روزانه هزاران نفر رو می گیری.

۲- همین اتفاق با رفتن امریکا به افغانستان و میلیاردها هزینه و هزاران کشته ایی که داده تکرار شد. وقتی امریکا نیروی نظامی به افغانستان فرستاد و تصرفش کرد همه گروه های ضدامریکایی داد و فریاد که امریکا رفته ذخایر گرانقیمت طبیعی افغانستان رو تاراج کنه.

بعد که امریکا دید عملا نمیشه کاری کرد و با وجود این همه هزینه در افغانستان امنیت یا توسعه اجتماعی و حتی اقتصادی صورت نمی گیره تصمیم گرفت افغانستان را ترک کند. چون در درجه اول حکومت افغانستان دزد و فاسد و اصلاح ناپذیر بود و به همان نسبت مردمش هم عملا طالبانی بودند.

دوباره فریاد همون گروه ها در همه جهان در اومد که ای امریکای جهانخوار چرا مردم افغانستان رو رها کردی که بیفته دست طالبان.

ترامپ و سیستمی که دارد عملا پایان این دبل استانداردها توی هر زمینه ایی هست. امریکا حمال جهان شده بود. هر چه بیشتر میداد بیشتر طلبکار درست میکرد.

۳- امریکا ۴۷ سال از ج. ا نفرین مرگ شنید. از اشغال سفارت امریکا تا تهدید و بمب گذاری … امریکا هر کاری کرد که شاید بخشی از ج. ا سر عقل بیاید ولی مدام شرورتر و خطرناکتر شد. وقتی هم که امریکا تصمیم گرفت قبل از مسلح شدن سپاه به بمب اتمی برود و شهرک های موشکی و پادگان های سرکوب سپاه را ویران کند هیچ همکاری از طرف اروپا دریافت نکرد.

همان اروپایی که بخش بزرگی از بودجه محافظتش در برابر روسیه را امریکا دارد می پردازد. بیش از صد هزار نیروی امریکایی درون سیستم ناتو در کشورهای اروپایی مستقر هستند. ترامپ و امریکا دارد به اروپا می گوید دیگر سواری بس است. بودجه ناتو با خودتان و نیروهایم را از اروپا بیرون می کشم.

مردم ایران بیش از ۷۰ سال است دارند اخبارو گزارشات یکطرفه منفی در باره امریکا می شنوند و هیولایی ساختند مطلقا بد. شکی نیست امریکا به عنوان بزرگترین قدرت جهانی حتما گاهی منافعش با تغییرات سیاسی بعضی کشورها بخصوص در دوران جنگ سرد در تضاد بود و از قدرتش استفاده کرد.

اما سرمایه داری امریکای ۳۰ سال گذشته برعکس استعمار قدیم، دنبال چپاول منابع طبیعی و فقیرو بدبخت نگاه داشتن دنیا نیست. به عنوان نمونه کشوری می توانید نشان دهید که با امریکا رابطه خوبی دارد و وضعش وخیم است؟

امریکا و سیستم سرمایه داری غرب از این به بعد از مصرف بیشتر مردم جهان سود می برد. هر چه بیشتر مردم تحصیل و بهداشت و غذا و ماشین و تلفن و اینترنت و تحصیلات داشته باشند بیشتر مصرف می کنند و سودش برای سرمایه داری هزاران برابر بیشتر از اقتصاد ۸۰ سال پیش می شود.

اقتصاد بازار آزاد به نظر می رسه به این تصمیم رسیده که ج. ا ضررش بیشتر از نفعش شده است بویژه که دارد می بیند اکثریت مردم ایران هم ج. ا فاسد و متوهم را نمی خواهند.



Written By
More from Saide Kardar
هفت کوچهِ آمل
من توی یک خانه اجاره ایی در شهر آمل به دنیا آومدم...
Read More