
متخصصین مغز انسان می گویند امکان اینکه ۸۶ میلیارد عصب ریز که تشکیل دهنده مغز انسان است می تواند یک روزی درون یک کامپیوتر دانلود شود.
به تعبیری ذهن بشر می تواند با همه افکار، خصوصیات، خاطرات و تجربیاتی که دارد به درون کامپیوتر منتقل شود و به زندگی اش تا ابد ادامه دهد.
البته رسیدن به این تکنولوژی، مستلزم چندین امکان علمی بزرگ است. در درجه اول، این فقط کافی نیست که قادر باشیم همه ۸۶ میلیارد عصب و یاخته مغز انسان را درون یک محفظه آرشیو مانند جا بدهیم.
مغز بشر نمی تواند درون تاریکی و سکوت مطلق محوطه آرشیو کامپیوتر اصلا کاری انجام دهد. برای همین همراه با گسترش تکنولوژی انتقال هر یاخته و عصب مغزی به درون کامپیوتر باید برنامه های شبیه سازی از محیط زندگی هم درون همان کامپیوتر ساخته شود تا میلیاردها عصب قادر به تکرار لمس و تماس و شنیدن و بویایی و لذت و شادی و غم و تشنگی و … هم باشند.
مغز در ترکیب همه فعل و انفعالات بدن در بیرون از مغز است که حس وجود داشتن یک آدم را به وی القا می کند.
سوال بعدی این است که چقدر زمان می برد که بتوانیم همه مغز انسان را درون یک کامپیوتر و درون یک دنیای بازسازی شده شبیه زندگی معمولی فراهم کنیم. وقتی که می دانیم با همه رشد تکنولوژی کامپیوتر، هنوز قادر به ضبط و کپی یکی از ۸۶ میلیارد عصب مغز نشده ایم.
جوابش درون این واقعیت نهفته است که رشد تکنولوژی و علم در هر زمینه ایی به شکل وسیعی تصاعدی است. برای مثال نسبت کامپیوتری که ۷۰ سال پیش وجود داشت تا سوپر کامپیوترهای کنونی و مقدار ظرفیت و سرعت و پیچیدگی درهم فشردن اطلاعاتش چقدر است.
مجله پیام یونسکو حدود ۶۰ سال پیش از قول متفکرین آن موقع نوشته بود که دانش بشر به حدی از توانایی رسیده است که می تواند هر چه در طی هزاران سال می دانستیم به فاصله ۱۰ سال، دو برابر شود.
رشد تصاعدی دانش بشر، به موقعیتی می رسد که هر سال کل دانش بشر ۱۰ برابر می شود. بعد با همین تصاعد به لحظه ایی خواهیم رسید که هر روز کل دانش بشر ۱۰ برابر بشود و این اتفاق شگفت انگیز حد و حدودی نخواهد داشت.
اگر به مسیر تحول دانش بشر از این زاویه بنگریم زندگی ابدی درون یک لپتاپ اصلا غیرواقعی و غیرممکن نخواهد بود.
Uploading The Human Mind Could Become a Reality, Expert Says