استادیوم نفرت

همزمان با آغاز بازی های جام ملت‌های اروپا در دو کشور اروپای شرقی لهستان و اوکرائین، فیلم مستند پرسر وصدایی به نام « استادیوم نفرت» در شبکه تلویزیونی بی بی سی پخش شد. نیت اصلی گروه فیلمسازی و ضبط مسابقاتِ فوتبال باشگاه های دو کشورِ میزبان جام ملت های اروپا این بود که تصاویر آشکارتری از نژادپرستی در استادیوم های اروپای شرقی به دست آورند.

پرچم هایی یا شعارهای ضد یهودی و ضد خارجی ، فحاشی و بی احترامی به فوتبالیست های سیاه پوست و ضبط حملهِ  تماشاگران استادیوم فوتبال، به مهاجرین، از جمله تصاویری است که در فیلم مستند« استادیوم نفرت» عرضه شده است.

 به گفته گزارشگر بی بی سی، کریس راجرز، شعارهای ضد یهودی و تبدیل کلمهِ «جهود» به عنوان فحش، عمومی ترین رفتاری بود که وی در حین تهیه گزارش مستند شاهد آن بود. او در مصاحبه اش با ژیان قمیشی مجری رادیو سی بی سی کانادا1 اعلام کرد که فدراسیون فوتبال اروپا « یوفا»، با انتخاب لهستان و اوکرائین اشتباه بزرگی را مرتکب شده است.

به نظر اقای راجرز تلاش بسیار محدودی توسط مسئولین ورزشی در دو دولت اروپای شرقی صورت گرفته است تا دامنه خشونت ها و رفتار نژاد پرستانه تماشاگران فوتبال را  تحت کنترل در آورند.

کاپیتان سابق تیم ملی انگلیس « سول کمپبل» که خودش سیاهپوست است قبل از شروع بازیها از طرفداران تیم ملی فوتبال کشورش خواسته بود که مسابقات جام ملت های اروپا را از طریق تلویزیون ببینند و با رفتن به دو کشور میزبان مسایقه ها، لهستان و اوکرائین، جان خود را به خطر نیاندازند.

منتقدین این مستند تلویزیونی و از جمله آنها مسئولین دولتی لهستان به این نکته اشاره می کنند که گزارش مصور فوق تصویر همه جانبه ایی را ارائه نداده است. نظرات دیگری هم عنوان می شود مبنی بر انکه این نوع تماشاگران و این نوع رفتارهای نژاد پرستانه مختص اروپای شرقی نیست و در خود انگلیس و در حین مسابقات باشگاه های کشور نیز می توان نشانه های آن را ثبت کرد.

بخش دیگر انتقادات در باره  خطراتِ بزرگ جلوه دادن خشونت و گرایشات فاشیستی در استادیوم های اروپای شرقی است.  این گروه از مخالفین می گویند این نوع فیلم ها به تلقین عمومی میدان می دهد که می گوید تمام مردم در کشورهای اروپای شرقی نژادپرست و خشن هستند.

فدراسیون فوتبال اروپا « یوفا» نیز در واکنش به موج نگرانی و حتی شایعه بایکوت کردن مسابقات فوتبال، قبل از شروع بازیها، ادعا کرده بود که ایجاد فرصت های بین المللی برعکس نظری که تهیه کنندگان مستند تلویزیونی به آن رسیده اند نتایج مثبتی به بار خواهد آورد. از نظر یوفا، کشورهایی که رگه هایی از رفتار نژادپرستانه را در استادیوم های خود تجربه می کنند ناچار هستند به خاطر موفقیت و سلامت هر چه بیشتر بازی ها، مقررات سخت تری را در فضای ورزشی کشور خود ایجاد کنند که در درازمدت باعث به حداقل رسیدن این نوع تمایلات منجر خواهد شد.

کریس راجرز ژورنالیست انگلیسی که به همراه تیم مستند، یک ماه تمام شاهد رفتارهای ناهنجار تماشاگران فوتبال در دو کشور فوق بوده است ضمن پذیرش این واقعیت که نمونه های مشابه نژادپرستانه در اکثر استادیوم های ورزشی وجود دارد خاطر نشان می کند که گسترش عمومی این نوع رفتارها و بخصوص نرمش بیش از حد مسئولین دولتی در کشور لهستان و اوکرائین از حد اتفاقات محدود پا را فراتر گذاشته است.

به پایان مسابقات فوتبال در اروپا نزدیک می شویم و خوشبختانه به جز اتفاقات و خشونت های پراکنده، مسئولین و تماشاگران عادی فوتبال دو کشور میزبان، قادر به کنترل اوضاع بودند.

http://www.huffingtonpost.com/max-kolonko/stadiums-of-hate_b_1563736.html

http://www.cbc.ca/q/episodes/

http://www.bbc.co.uk/news/uk-18192375

http://www.sbs.com.au/dateline/story/about/id/601493/n/Stadiums-of-Hate

 

 

More from مرد روز
هشت فرد آشنای هر مهمانی
در هر مهمانی و جمع عمومی، هشت تیپ آدم وجود دارند که...
Read More