از دید روانشناسان، غمگین بودن همیشه بد نیست و در اغلب موارد طبیعی هم هست چون نقشِ هشدار دهنده را ایفا می کنند. در طول تاریخ زندگی انسان، به خاطر اینکه همواره خطر و ناملایمات زیادتر بوده است احساسات غمگینانه و نگران کننده ما بیشتر از واکنش های شادیبخش می باشند.
شکی نیست که احساس افسردگی شدید و طولانی مدت، زندگی بعضی از انسانها را کاملا مختل می کند ولی از نظر روانشناسان، افسردگی خفیف و گذرا، یک رفتار تطبیقی برای روبرو شدن هر چه دقیق تر با موقعیت های نامساعد است.
۱ – در حین ناراحت یا غمگین بودن، آدمها سعی می کنند به جزئیات بهای بیشتری دهند. به ایما و اشاره ها توجه میکنند و اینها کمک میکند داوری شان، خطای کمتری داشته باشد.
۲ – افراد غمگین و جدی، هیجانزده نمی شوند. حواس شان کمتر پرت می شود. به این خاطر، فرصت می یابند کارهای شان را بهتر و کامل تر انجام دهند.
۲ – افرادِ غمگین و بالطبع ساکت تر به صداها حساس تر هستند. مزیتی که اجازه می دهد نیت و ایده دیگران را بهتر درک و جذب کنند و در انتقال ایده و نظرِ خودشان، موفق تر باشند. آنها در ضمن، توجه بیشتری به توقعات اجتماع، نشان می دهند. همین باعث می شود نسبت به رعایت حق دیگران، حساس تر باشند و رفتار عادلانه تری بروز دهند.
بازار بزرگ و بسیار سودآوری از تفریحات و انتشارات وجود دارد که کارشان فروش شادی و خوشبختی کاذب است. برای همین اصرار وسیعی در دنیای اقتصادی و بازار خدماتی وجود دارد که غمگین بودن را غیرطبیعی جلوه دهند.
شرکت های خدمات مصرفی مدام می خواهند شادی مصنوعی بفروشند. آنها با نشان دادن زیباترین آدمها در لوکس ترین و شادترین وضعیت به شکل های مختلف می خواهند به افراد بگویند ناقص، زشت و غمگین هستید و همه را تشویق می کنند با خریدن محصولات شان، به تعادل و شادی برسند.
انگار همه باید همیشه شاد باشند و صورت شان برق بزند و بهترین اندام، مدل مو، لباس، ماشین، خانه و مسافرت داشته باشند وگرنه موجودات بدبخت و غمگینی خواهند
;
Why bad moods are good for you: the surprising benefits of sadness – Joseph Paul Forgas
Scientia Professor of Psychology, UNSW
https://theconversation.com/why-bad-moods-are-good-for-you-the-surprising-benefits-of-sadness-75402
IMAGE SOURCE