
این عکس سوفیا شول است، مشهورترین چهره جوان در مقاومت مردم آلمان علیه رژیم نازیسم … او و هم قطارانش من جمله برادرش یک سال قبل از شروع جنگ جهانی، به جرم انتشار جزواتی علیه نازیسم محاکمه و با گیوتین اعدام شدند.
امروز ویدئویی وایرال شده از مصاحبه با یک نوجوان هندی که مصاحبه کننده با هر کلکی می خواست او بگوید :« زنده باد هندوستان، مرگ بر پاکستان» و جوان به زنده باد برای هر دو کشور اکتفا کرد.
میهندوستی یک ایدئولوژی نیست. تلاش ناخودآگاه یک ملت است برای حفظ بقا و رفاه جمعی و نیز سبک زندگی اما ایدئولوژی ها، به هر شکل و نام یک تعریف اجباری از زندگی هستند.
برای همین حتی میهن پرستی به سهولت می تواند مورد سوء استفاده حکومت ها قرار بگیرد و تبدیل به ایدئولوژی شود. متاسفانه تاکید اجباری بر منافع یکطرفه یک ملت در دنیای ملت ها، حطر جنگ و ویرانی را فراهم می سازد.
میهندوستی خوب است چون همه ملت ها در این دنیا، تنهای تنها هستند پس مثل یک «خانواده» باید از وجود خودشان دفاع کنند. اما ملت ها بهتر است بدانند که در خلاء زندگی نمی کنند. هر قدر تنش بیجا ایجاد کنند نهایتا باید شب هنگام، منتظر تلافی دیگران باشند. به هر دلیلی به محض اینکه ملتی دیگر را به نابودی تهدید کنیم یا در جوامع شان دخالت و کارشکنی کنیم یا هوس گستراندن مرزهای خود را داشته باشیم در حال کاشتن بذرهای فاجعه خواهیم بود.
عقل سلیم می گوید همه حکومتها در اصل ابزارهایی برای «زندگی» هستند. هر چیزی که زندگی را مختل کند هم دشمن انسان است هم دشمن منافع میهن.
شجاعت میهندوستانی نظیر سوفی شول و آن جوان هندی در « ستایش زندگی»، یک الگوی سالم و منطقی است که نشان می دهد منافع ملتها خیلی سریع می تواند با منافع دولت ها در تضاد قرار بگیرد.

See insights
Like
Comment